Lake Mburo

Oeganda

 

-26.jpgLake Mburo was het laatste park dat we bezochten, halverwege de weg naar Entebbe. Het is het kleinste park van Oeganda en het enige waar zebra’s en impala’s voorkomen, ook de zeldzame Roan antilope komt hier voor, vlak bij de grens met Tanzania. Lake Mburo bestaat eigenlijk uit 5 meren, omringd door heuvels begroeid met acacia’s. Dit savannegebied was dichter begroeid dan de andere parken. Je zag hier ook weer wrattenzwijnen, buffels, oribis, bushbocks en kobs. Door de dichte begroeiing zag je alle dieren in kleinere groepen dan in de andere parken. Als je met de auto of te voet langs kwam bleven ze meestal staan, ons nieuwsgierig aankijkend. Maar kwam je echt dichtbij dan gingen ze er als een haas vandoor.
-24.jpgOnze lodge zag er geweldig uit, hutten boven op de rotsen in de Flintstones stijl, met een mooi vergezicht. De kamer was een luxe tent met daarvoor een groot balkon. De badkamer sloeg echter alles, een stukje in de rotswand uitgehakt met volop grote ramen met gaas er voor, zo ook bij de wc! Sta ik onder de douche en kijk naar buiten, komt er plots een bushbaby, een klein aapje, voorbij geklauterd. Waar zie je zoiets vanuit je badkamer? 
De volgende ochtend weer een wandeltocht gedaan, we kozen voor het hyenapad. We liepen eerst naar de plek waar de hyena’s overdag rusten. Een open plek vol met grote gaten in de grond. Deze gaten met gangen waren door grote aardvarkens gemaakt, maar die waren al lang weg en de hyena’s hadden nu deze gaten met gangenstelsels in gebruik genomen. -32.jpgMaar de hyena’s waren nog niet teruggekeerd, waarschijnlijk hadden ze pas laat succes gehad en waren ze nog aan het eten. Iets later hoorden we ze ook, de gids zei ze zijn inderdaad nog aan het eten, laten we er naar toe gaan. We liepen er echter met zo’n grote bocht naartoe, dat toen we er aankwamen de hyena’s al waren verdwenen. Teruggaan naar hun slaapplaats had niet zo veel zin, ze zouden waarschijnlijk toch al onder de grond zitten.
Dus verder naar de wat meer open savanne gegaan om zebra’s te zien. Op de savanne zag de vele buffels, impala’s, bushbocks en zebra’s. Het is leuk om te zien dat je op verschillende plekken zowel de zebra’s, als impala’s en bushbocks bij elkaar zag staan, dat ze bij elkaar de veiligheid van een wat grotere groep op zochten. Te voet kon je bij sommige groepen van vrij dichtbij komen.

Back To Top