Perinet

Madagaskar

Hiervandaan vlogen we weer terug naar Antananarivo. Madagaskar Airlines annuleert en wijzigt met de regelmaat van de klok haar vluchten. Voordat wij vertrokken was de vertrekdatum al 2x gewijzigd, en werd de reis 2x met 1 en 2 dagen verlengd. We zouden aan het eind van de reis 3 dagen in Antananarivo zijn. Maar wat moet je 3 dagen in zo’n stad? Op 4 uur rijden van Antananarivo heb je het Perinet Reservaat, bekend om de Indri Indri, de grootste lemur. Ook de rest van de groep wilde hier wel naar toe, dus een busje met chauffeur gehuurd en hier naar toe gereden. Onderweg een kameleonfarm bezocht, waar we diverse kameleons en bladstaartgecko’s die we niet in de natuur hadden gezien, konden aanschouwen en nog enkele mantellas, de aurantiaca, de madagascariensisen en de pilcora. Ook nog enkele slangen, waaronder de schitterende speerneusslang. 

per3.jpg

Perinet lag een stuk hoger dan de andere parken, hier hadden we onze truien nodig. Je zag hierdoor ook veel minder dieren. De Indri was echter indrukwekkend met zijn loeiende sirene, die je al op kilometers afstand kon horen. De andere lemuren hadden allemaal geknord, het konden qua geluid varkens zijn, maar de alarmsirene van de Indri was werkelijk oorverdovend. Ook moest je uitkijken dat je niet onder hen ging staan, ze poepten en piesten op alles wat in de buurt kwam, 2 reisgenoten waren dan ook de klos.

per1.jpg

Ook zag je hier de grote Parsonii kameleons.

per2.jpg

Helaas was Perinet het einde van onze reis en zat onze vakantie er weer op. Maar we hebben ongelovelijk veel dieren gezien,

Volgend artikel Nosi Be Lokobe
Back To Top