Ankarana

Madagaskar

Een paar uur rijden van Montagne d’Ambre lag het Ankarana Massief. Dit was een veel droger gebied, een soort savanne met daarboven uitstekend schitterende, dramatische, vlijmscherpe kalkstenen rotsformaties met vele grotten. Dit waren oude koraalriffen.

Afbeeldingsresultaat voor ankarana national park

Hier zat het helemaal vol met phelsumas, in diverse groen-schakeringen, met verschillende rode vlekken of strepen. Ook de grootste kameleon, de furcifer oustaleti, hebben we hier voor het eerst gezien. Je zag nou ook diverse nachtlemuren in hun boomholletjes slapen of ze keken ons slaperig aan.

ank01.jpg ank02.jpg

En je zag vele brutale ‘crown’ lemuren. Je merkte dat deze lemuren toeristen gewend waren, daar ze aardig dichtbij kwamen. Al hebben we er geen toerist gezien. Nadat eentje een stukje mango had 'gepikt' zijn wij zo 'slecht' geweest om ze nog enkele stukjes te geven om een paar mooie close-ups van hen te kunnen maken. Ankarana heeft de grootste dichtheid aan primaten ter wereld. Je zag hier veel meer lemuren, ook in grotere groepen dan voorheen. Een ideale omgeving om te fotograferen. In dit park hebben we 2 verschillende basiskampen gehad, diverse dagtochten gemaakt, en bij het tweede kamp, de grotten en naaste omgeving helemaal uitgekamd.

ank04.jpg ank03.jpg

Hier zag je, zo naast je tent, diverse kameleons, gecko’s, boa’s en de mantella betsileo. Je zag zo veel meer als we met ons tweeën op stap gingen en dat we dan overal de tijd voor konden nemen, niet alleen om te fotograferen en te filmen maar ook om hun gedrag te observeren. De lopers gingen weer voor de kilometers, dus iedereen kwam aan zijn trekken.

Vorig artikel Nosi Be Lokobe
Volgend artikel Montagne d'Ambre
Back To Top