Manuel Antonio

Costa Rica en Panama

4 april 2003 
Daar het zo koud was in Monteverde, wij zijn echte koukleumen, en we nauwelijks dieren zagen, besloten we de laatste dagen naar een warmere plek te gaan. We hadden nog geen zwarte leguanen gezien en die hadden we 4 jaar geleden volop in Manuel Antonio gezien, naast veel apen en luiaarden. Dus de keus was snel gemaakt. ’s Ochtends om 6.00 uur de bus naar Puntarenas genomen, de snelbus was vol, dus de gewone bus genomen en vandaar uit naar Manuel Antonio. De snelbus vertrok 3 uur later, maar we kwamen beiden ongeveer tegelijk aan. Bij ons hotel zagen we alweer overal de basiliscus basiliscus zitten en ook verschillende jonge zwarte leguanen. Het park sloot al om 16.00 uur, dus een beetje in de buurt rondgestruind, lekker een terrasje gepikt en naar de mensen en leguanen gekeken.  En een héééééérlijk temperatuurtje!

Manuel antonio023.jpg Manuel antonio017.jpg

5 april 2003
Hier in Manuel Antonio naast de echte vogels, geen vroege vogels. Het park gaat pas om 7.00 uur open, daarvoor wilden we ontbijten, maar de meeste restaurants gaan pas om 8.00 uur open. Gelukkig nog een paar mueslirepen bij, dus wij direct het park in. Het zit er echt vol met zwarte leguanen,  elke paar meter zie je er wel één, ook vele basiliscus basiliscus en ameivas. De kapucijnaapjes die we nog graag in close-up wilden, zaten ook hier weer erg hoog tussen de bladeren. 2 Luiaards gezien, waarvan de laatste van heel dichtbij.  Hij hing aan een te dunne tak, die afbrak en hij kwam daardoor vlak voor onze camera terecht.  Hij probeerde zo snel mogelijk weer omhoog te komen, maar luiaards zijn gelukkig niet al te snel, dus heel wat foto’s kunnen nemen. En weer koos hij dunne takken uit.

Manuel antonio009.jpg

Om half vier verschenen overal in het park rangers en politieagenten om iedereen het park uit te sturen, overal hoorde je ze fluiten. De kapucijnaapjes werden juist wat actiever en die probeerden we juist te fotograferen, maar we moesten mee. Tja, morgen gaat het weer richting San José, voor de morgenmiddag een kaartje voor een snelbus gekocht en een hotelletje vlak bij het vliegveld gereserveerd. En maandag weer richting Nederland.

Vorig artikel Venezuela
Volgend artikel Monteverde
Back To Top