Iguazu watervallen

Brazilië

Tot slot nog 2 dagen de Iguazu watervallen bezocht. Iguazu betekent in de indianentaal Guarani 'groot water'. Groot water kun je inderdaad wel zeggen. De watervallen zijn echt heel indrukwekkend, enorm groot, hele rijen met watervallen, met soms 2 niveaus. Zo'n 300 watervallen over een breedte van 2,7 km vallen tot 80 meter naar beneden.

 

Wat een watermassa dondert hier naar beneden, vooral bij boca de diablo, de duivelskeel, waar de waterval begint, dondert het water echt met een enorme kracht en herrie naar beneden. Door de fijne opspattende nevel ben je binnen een paar tellen helemaal doorweekt.

 

Waren we op de andere plekken vaak de enige gasten, soms nog een stel meer, Iguazu is natuurlijk massatoerisme. We hadden voor het luxe hotel in het nationale park Iguazu gekozen, wat uitkijkt op de watervallen. Het park gaat pas om 9.00 uur open, dan word je met speciale bussen naar de watervallen gebracht waar je dan op zijn vroegst om 9.30 uur aankomt.  Om 6.30 uur is het al licht, we waren al gewend om nog eerder op te staan, maar andere toeristen bleken geen vroege vogels te zijn. Om 6.00 uur zie je nog niemand bij het ontbijt en ook in het park zie je niemand. Terwijl het hotel aardig vol zat. Pas tegen 9.00 uur zie je de eerste paar mensen die ook in het hotel verblijven naar de watervallen gaan.

  

We zijn ook naar de Argentijnse zijde geweest, na eerst een paar uur zonder een toerist gezien te hebben de watervallen van de Braziliaanse kant bewonderd te hebben (van hieruit heb je het mooiste zicht), mochten we daarna lopend in een lange rij de watervallen van de andere kant bewonderen. Aan deze kant kon je hele delen over houten en metalen vlonders langs de rand van de waterval lopen en over de brede rivierstromen die de watervallen voeden. Ondanks dat je hutje mutje op elkaar zat, was het toch mooi om gezien te hebben.

 

En overal neusbeertjes, deze zijn aardig aan toeristen gewend en lopen de hele tijd om je benen om voedsel te schooieren.
______________________________________________________________________________________________________

Back To Top