Gifkikkerkas

Vervolg2

14-3-2004

kikkervisje.jpgHoewel de trivittatussen al diverse legsels hebben gehad, zelfs enkele kikkervisjes, gaat het niet goed met de nakweek. Vandaag opnieuw een legsel. Helaas heeft het vrouwtje met het gebroken pootje het niet gered, zij is 2 weken geleden overleden, je zag duidelijk dat ze was vermagerd. Haar oude gebroken pootje hinderde haar blijkbaar toch te veel met op voedseljacht te gaan. In de bak waar ze eerst zat, vond ze voldoende voedsel vlak voor haar neus, in de kas moest ze toch wat meer zoeken. Al zie je enkele andere kikkertjes aardig uitdijen. Inmiddels begint het aantal kikkervisjes in de grote waterpartij gestaag toe te nemen, zowel een pictus als een tricolor daar larfjes in zien afzetten. Maar we zullen nog zeker een maandje of 2 geduld moeten hebben voordat er wat aan land komt. We hebben inmiddels 2 heleconia’s aan de kas toegevoegd. Ze zijn al door diverse kikkertjes geïnspecteerd. Ze zijn nog relatief klein, een meter hoog. Maar er zitten al wel enkele mooie bloemen in.

Vandaag hebben we 10 jonge Brazilianen (tinctorius) in de kas braziliaan.jpggedaan, deze hebben we van Marcus en Petra gekregen. Ze bleven in de groei wat achter t.o.v.  de andere jongen en de bak was nodig. Na enkele weken ze flink in het voedsel gezet te hebben, mogen ze nou de kas verkennen. Eens kijken of ze het hier wel goed gaan doen. We moeten van de zomer wel onze 3 Frans Guyana’s uit de kas vangen, we willen natuurlijk geen kruisingen in de kas. Dit moet geen probleem zijn, dit zijn de brutaalste kikkertjes, zitten regelmatig op het pad, gaan echt niet voor je opzij, springen gewoon op je schoen. Of pikken onze kruk in.

Misschien toch geen extra ventilator nodig, de laatste weken gaat het vrij goed met de luchtcirculatie, de planten drogen steeds goed op, al redden sommige planten het in de kas niet. Maar dit is gewoon uitproberen, welke planten doen het goed bij deze hoge luchtvochtigheid, sommigen groeien echt als kool en andere hebben er meer moeite mee.

 

Next Article Waar zijn de jonge kikkers?

Theme picker

Back To Top