Gifkikkerkas

Beschuit met muisjes 2

25-7-2004

De hele tijd ging het mis met de legsels van de trivittatus, daarom maar besloten een legsel apart te nemen om te kijken of we het beter konden doen dan de ouders. We hebben nou 6 kikkervisjes waarbij enkelen ook al voorpootjes hebben. Nou ze nog goed aan land krijgen. In tegenstelling tot de meeste andere kikkers, die we bijna de hele tijd door zien scharrelen op zoek naar voedsel, zagen we de trivittatus haast nooit scharrelen. Wel ze af en toe eens enkele buffelowormpjes toegegooid, waar ze dan gelijk op af kwamen, maar verder niet. Nou hebben we gezien wanneer ze vooral eten. Zodra het sproeien ophoudt, komen ze gelijk te voorschijn en scharrelen ze op de plekken waar kleine poeltjes/plasjes zijn ontstaan. Hier komen dan kleine regenwormen te voorschijn en hier zijn ze echt dol op.

dagboek-gifkkerkas14.jpgOndertussen zijn er al verschillende jonge tricolors aan land gekomen, maar echt hard gaat het niet met de nakweek in de kas. We zien wel bijna dagelijks nieuwe legsels, maar om deze weg te halen en te verzorgen, zien we niet zo zitten, we hebben al genoeg werk met onze beestenboel, niet alleen de kikkers. De ouders moeten er zelf voor zorgen en de sterksten overleven het wel. De trivittatus was een uitzondering, die zie je niet zo veel in de hobby. Wat wel opvallend is, dat de grote waterpartij vol met kikkervisjes zit, maar dat we eigenlijk zelden kikkers met larven op de rug zien.

De kas begint op sommige plekken aardig dicht te groeien, de bananenboom, zo’n 50cm groot gekocht, werd zo groot, bijna 2m, volop met bladeren, dat we hem moesten verplaatsen. Hij staat nou achter de waterval. Ook de heleconia’s groeien flink, vooral degene die het meeste licht krijgt, in een paar maanden tijd is hij ruim 2x zo groot en breed geworden. Een paar andere planten met grote bladeren ook. Nog even en het laatste deel van het pad is helemaal dichtgegroeid. Bij het begin van het pad ook al enkele planten weg moeten halen, omdat ze te groot werden.

 

Previous Article Beschuit met muisjes
Next Article Help, de waterval is lek
Back To Top